maanantai 20. helmikuuta 2017

Mun veerat

Garderoobiini on ilmestynyt kaksi Veera Välimäki -neuletta. Ekaksi valmistui Snug. Neuloin sen Eiran Lankojen ystävämyynnistä ostamastani Langin Merino 120stä. Joka sitten näytti kiusallisesti loppuvan kesken... onneksi sain sitä lisää Snurresta, ja kolmesta ostamastani varakerästä kulutin yhden vajaan kerän. Mutta sain neuloa stressittömästi :-)
  
Paitsi kun sain neuleen ekaa kertaa valmiiksi, ja kiskoin sen päälle, totesin, että näytin siinä pötkylältä. Oli liian väljä mulle empire-linjan kohdalta. Aina ei voi voittaa. Purin - pärvöötin siis - kainaloihin saakka, ja tein omat hyväksi havaitsemani muotoilut: rintavarustuksen korkeimman kohdan jälkeen kunnon kavennukset, sitten pieni pätkä, max 5 cm suoraa, ja sitten kunnon lisäykset, ettei kiristä pepusta.

Snug on takaa pidempi, tosi käyttömukava ja iisi tunika. Tykkään.
Puikot 4 mm, reunuksissa 3,5 mm. Lanka Lang Merino 120. Vaaka väitti painoksi 480 g, mutta 10 kerää ei riittänyt, tarvitsin 11.

Sitten Laneway. Olin jo aloittanut sen vuosia pihtaamastani tummasävyisestä ruskea-vihreästä Hand Maidenin Casbahista, kun olin joskus yön pimeydessä kekannut, että se tarvitsee ehdottomasti raitalangaksi hempeän vaaleanpunaisen. Löysin netistä. Sitten näin Lentävän Lapasen Tainalla valmiin Laneway-version, ja siitä inspiroituneena jatkoin omaani.
Muokkasin mallia: lisäsin vähän enemmän väljyyttä hihojen yläosaan, tein omat vartalomuokkaukset, jätin taskut pois ja tein koko helman raidallisena. Tykkäsin enemmän raitapinnasta kuin pelkästä tummasta langasta. Joku sanoi tosi osuvasti, että vaaleanpunainen rikkoo hyvin maastovärisyyden. Just siitä oli kyse: camo ei oo mun juttu.
Puikot 3 mm, reunuksissa 2,75 mm. Lanka Hand Maiden Casbah. Vyyhdit ovat 115 g painoisia. Käytin kolme pohjavärivyyhtiä ihan loppuun, vaaleanpunaista jäi 30-40 g. Kokonaispaino 430 g.
Mä niin viihdyn tässäkin!