lauantai 26. maaliskuuta 2011

Anniksen vaiheita

Hmmm... Annis ei taida suoranaisesti olla my cup of tea.

Olen taistellut nyppyjen ja pitsineuleen kanssa. Ekan nyppykerroksen tein ohjeen mukaan (1 s o, lk, 1 s o jne kunnes nypyssä oli 7 s). Nurjalla en sitten millään saanut niitä hyvistä neuvoista huolimatta neulottua yhteen. Muutaman päivän asiaa harkittuani purin sen 363 silmukan kerroksen, ja tein uusiksi. Nypyt tällä kertaa oikeilla silmukoilla, joka toinen s  pohjasilmukan etu-, ja joka toinen takareunasta. Edelleen nurjalla vaikeuksia nyppyjen kanssa. Ujutin ne kepulikonsteilla: monessa erässä. Sai olla tarkkana, että nyppyyn tulee nurjallakin otettua mukaan se tasan 7 silmukkaa. Ihan joka kerta suoritus ei tainnut olla 100-prosenttinen... Jälki ei ole hääviä, mutta nyt mallikerta on muutamaa nyppyä vaille valmis. Jes!

Totesin, että tarvitsen runsaasti lisää harjoitusta pitsineuleen tekemisessä. Kun nypyn vieressä oleva silmukka putoaa, olen ihan kuutamolla siitä, miten saan sen korjattua.

Mutta, nyt vain reippaasti jatkamaan, meni syteen tai saveen. Elän toivossa, että kun jatkan vain, ja kastelen ja pingotan valmiin huivin, se menee täydestä. Just.

3 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää. Niinhän se on, että jos ei ole paljoa pitsineuletta neulonut, niin pitää olla erityisen tarkkana niiden karkaavien silmukoiden kanssa.

    VastaaPoista
  2. Minäkin olen joskus tuskaillut noiden useampien silmukoiden yhteenneulomisen kanssa. Sinnikkyys kuitenkin palkitaan ja pingotus usein auttaa asiaa.

    VastaaPoista
  3. Mä oon kanssa päässyt Anniksessa nyppyihin. Teen vain 5 silmukan nyppyjä, lankana Noro Maiko. Mä laitoin muuten jokaisen mallikerran väliin silmukkamerkit ja huomasin, että siitä on aivan tavattomasti apua seurata, että pitsikuviot menee oikein.

    VastaaPoista