sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Miehen puseron...

... neulominen kestää aikansa. En näköjään kerennyt blogatakaan, kun koti-adonikseni villapaita oli vaiheessa. Mut nyt se on valmis.
Lankana oli Debbie Blissin Rialto DK, lanka, jonka löysin ekasta Priiman ystävämyynnistä. Olin ihan supertyytyväinen, kun tätä lankaa ja tämäntyyppistä väriä nimenomaan menin sinne etsimään. Oli true match. Yhteensä ostin 14 kerää, ajatuksella, että takuulla riittää. Mutta, jossain vaiheessa alkoi hirvittää, miten käy. Ihan hyvin, yksi kerä jäi vielä korkkaamatta. Hihatkin ovat tarpeeksi pitkät, kuvassa tuo toinen hiha on jäänyt vähän ryppyyn.
Mallineule löytyi Elite Classic knits -kirjasta, malli Stripes and seeds pullover. Tämän piti olla vartalonmyötäisempi, ja satulahihallinen. Satulahihan tekeminen vaati jonkin verran matematiikkaa, mutta nyt meni kerralla oikein.
Pitkästä aikaa tein vähän koruja. Eikös olekin hieno aasinsilta: tässä alustana edellinen armaalleni neuloma villapaita. Kivihelmet ostettu kauan sitten... muisti mennyt, mitä ovat
sama lumella
ja tässä akaatteja ja kristalliriipus
Killybegs -malli Contemporary Irish Knit -kirjasta on musta tosi ihana. Kirjassa oleva väri tuntuu maailman parhaalta juuri tähän neuleeseen, joten sitäpä piti tilata Irlannista, Springwoolsista. Luonnossa väri on vähän limempi.
Tilaaminen meni ekaksi pieleen, kun eksoottinen nimeni sisältää ääkkösen ja väliviivan. Ei ymmärtänyt irlantilainen moista. Kun tajusin, että mitään tilausvahvistusta ei tullut, kysyin asiakaspalvelusta tilauksen perilletulosta. Sain nopean ja ystävällisen vastauksen. Kun jätin turhat hömpötykset pois nimestäni, tilaaminen onnistui, ja toimitus oli muutamassa päivässä perillä. Sattumoisin olin tilannut netistä myös helmiä, jotka sopivat hienosti yhteen langan kanssa.


Neule on vielä aloittamatta, mutta koru on tehty
Massakivet on sidottu valmiiksi koruksi. Tykkään.



9 kommenttia:

  1. Kivan näköinen pusero :) Ja helmet on oikein kauniita :)
    Mukavaa kevättä sinulle!

    VastaaPoista
  2. Komea paita! Ja ihanat nuo massakivihelmet!

    VastaaPoista
  3. Komia on paita ja varmaan mukava. Kauniita on korutkin ja taas varsinkin kivet. Kiitos vielä kyydistä ja hyvää työviikkoa!

    VastaaPoista
  4. Hieno on adoniksen uusi villis. Ja nätti malli tuo tulevaksi merkitty. Huomasithan, että siellä on Errata tarjolla. Varmaankin mutta oli mun nyt pakko siitä mainita ettei sitt tuu sanomista .... ;)
    Ja kiva on tuo uusi lankasikin. Ettei vaan olis Katjunkin värinen:)

    VastaaPoista
  5. Iiik. Ihana lanka! Ja helmet! Upeat väri! ja hieno paita tuli siipalles.

    VastaaPoista
  6. Aivan ihana pusero adonikselle.
    Ihana on myös sinun lankasi. Niin ja oikein arvasi Kristiina, kyllä se Katju sen heti bongasi.

    VastaaPoista
  7. Kiitos kommenteista :-). Ja Kristiina, olipa hyvä, että kerroit, en ollut huomannut errataa.

    VastaaPoista
  8. hieno paita! ja herkullinen lanka. Heti menin sivuille katsomaan, ja siellä on edullisesti 2kilon kartioita, aijai. Ehkä joku joskus ostais puoliksi.. Miten karkeata tuo lanka on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne kartiot on kyllä ihania. Tykkäsin langan väreistä, oli monta muutakin hyvää vaihtoehtoa. Vähän karheaa tämä on, mutta tuskin liian karheaa minulle, kun en ole kovin herkkis.

      Poista