keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Punertavaa ja lilertävää

Aika hitsin pitkään ovat nallukan osat olleet ihan pikkasen vaiheessa. Nyt tuli valmista. Virkkasin osat loppuun, täytin, kokosin, solmin rusetin kaulaan ja vein lahjaksi nalleja keräävälle työkaverilleni. 
Samoin Bones-sukat. Aloitin ne kesällä, kun ostin Fabelia kesämökkivierailumatkalla. Ekalla yrittämällä niistä tuli liian pienet. Piti keksiä, miten jatkan. Päädyin neulomaan yhden mallikerran lisää kierrettyä joustinneuletta, koska sileänä kärjestä olisi tullut pöhkön pitkä. Tein kavennukset sivuissa, että mallineule jatkuu siististi. Kaksi kerää Fabelia, puikot 2,5 mm, 56 s. Malli on musta tosi staili.
Nämä helmet tein läpikuultavasta Premo-massasta, johon lisäsin vaihtelevan määrän fuksianpunaista. Ei tullut niin läpikuultavaa kun odotin, mutta tykkään. Hopeanväriset uurteiset välihelmet tuntuivat tähän just oikeilta. Tätä on kiva käyttää vanhan Pinaatti-tunikan kanssa.
Nyt menossa mm. neule tyttärelle. Tarkasti ohjeiden mukainen: etukappaleessa ristikkokuvio ja yksinkertaiset palmikot, hihat ja takakappale sileää, raglanhihat tulossa. Lanka on pehmeää Schachenmayer Extra Merinoa, puikot 3,75.
 Nyt kone pois ja neulomaan...

2 kommenttia:

  1. Söpö nallukka ja tosiaan tyylikkäät sukat, kivat korut jälleen ja siistiä puseroa tulossa.

    VastaaPoista
  2. Söpöä. Voi miten ihana koru taas. Aloitin kerran Bonesit, mutta tuli kokovaikeuksia ja meni purkuun. Pitäisi yrittää uudestaan. Oikein hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista