sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Pientä kivaa

Tiskirätit ovat nyt mielessä koko ajan. Viime torstaina oli Ruskeasuolla (ja Krunikassa) hauska kirjastoautotapahtuma, jossa niitä neulottiin Kerän Jonnan ja Elinan kanssa. Mulla oli huivikudin, mutta ihan pakko oli heti kotiin tultua päästä kokeilemaan ekaa ohjetta, kiinalaisia aaltoja hamppulangasta = kuvan tummanlila rätti. 44 g Lanaknitsin hamppua, puikoilla no 3,75.
 Kuusikulmainen malli Virkkuri-kirjasta oli jonossa seuraavaksi, Rowanin Revive-jämäkerästä. Kiva malli tämä, lankaa kului 31 g, 4 mm koukulla. Tämmöisen teen varmaan myös raidallisena tuosta samasta petroolinvärisestä Novita Helmi-langasta, josta tein boxirätin. Raitaväriksi sille on tulossa vaaleanturkoosi lanka, josta ajattelin tehdä rätin myös 5 s ja 6 krs:n nurjilla ja oikeilla ruuduilla. Näyttäisi hyvin tulevan nämä kolme rättiä kahdesta kerästä.

Tämmösen tähden vois tehdä myös... ja hauskan vesimelonirätin, jos löydän siihen varastoistani tai kaupasta sopivanväriset langat. Ei oo ihan helppoa näiden tekemisen lopettaminen.

Korvikset virkkasin kans. Helmet menivät väkisin nurjalle puolelle, joten jätin ne kokonaan pois. Lanka Gjestal Eng Oulunkylän Lankamaailmasta, koukku 1,5 mm. Rankaat olen ostanut juuri tähän tarkoitukseen Sinellistä jo kuukausia sitten. Taitaa olla kesän merkki, että virkkaaminen innostaa.
 Aaden liukuvärjätystä langasta tehty neule alkaa olla valmis. Aasinsilta otsikkoon: lankaa kului alle 250 g (joten yhdestä vyyhdistäni jäi vielä pieni 20 g nyytti jäljelle). Riittoisaa lankaa! Väriliukuman suhteen oli hyvä munkki, niin että sain myös hihoihin ihan ok väriliu'ut.
 Pesin neuleen ja liotin huuhteluaineessa, ja nyt sitten odottelen kuivumista. Tuntuu, että kyllä siitä pehmeämpi tuli, mutta saas nähdä, onko liian karhea kuitenkin. Onneksi en ole kovin herkkis


5 kommenttia:

 1. Aijee miten nätti neule! Luututkin on kivoja, nopeita ja hyödyllisiä tekeleitä :).

  VastaaPoista
 2. Toi vihree on niin kaunis, luonto hehkuu tällä hetkellä samoissa väreissä.

  VastaaPoista
 3. Mahtava vihreä väri ja hyvin kohdistui. Oikein hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Tiskirättejä ei ole koskaan liikaa. Kivat värit noissa sun räteissä.
  Toi neule on niin <3
  Pitäis tilaa sulta korvikset. On kauniit ja itse en tykkää pienestä väkertämisestä

  VastaaPoista