sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Sukkia matolla?

Käsityöhuoneen matto on ollut valmiina jo hyvän aikaa. Sen halkaisija on 132 cm. Grafiitinharmaata Snurren matonkudetta kului 3 kg - enempää ei ollut saatavilla - ja erinäisten kokeilujen jälkeen päädyin jatkamaan sitä yhdellä vyyhdillisellä vaaleanharmaata ontelokudetta. Se toimi parhaiten. Koukku oli tiukkisvirkkaajalle sopiva, koko 12.
Näiden sukkien neulominen ei mennyt ihan tuubiin. 
Sinänsä olis voinut mennä hyvinkin: lanka on kivaa Vihreän Vyyhdin bambu-villasekoitesukkalankaa, 2,5 100 cm pyöröt, aloitettu kärjestä. Piti taas kaivaa Melissan kirjasta ohje, MUTTA: unohdin, että a) aloitin sukat paksummasta langasta tehdyn lasten kokoisen harjoittelusukan ohjeella ja b) Kristel jo ajat sitten sanoi, että alussa kannattaa tehdä lisäykset joka kerroksella. Sukista tuli tosi teräväkärkiset, varsin eri muotoiset kuin mun Aku Ankka -räpyläni... mutta on se hienoa kuinka neule kuitenkin mukautuu. Tungen jalkani näihin sukkiin joka tapauksssa.
 
Kaverit kävivät Lontoossa käsityömessuilla. En voinut lähteä mukaan , joten lohdutin itseäni pikku nettiostoksilla, mm. näillä Addin Colibri -sukkapuikoilla, joissa jokainen puikko on eri värinen. Tykkään tällaisista arjen pienistä iloista :-)
Neulon niillä sukkia armaalleni, Rico Suberpa Country -langasta, Karnaluksin hankintoja. Tähän lankaan en kyllä sitten olekaan järin ihastunut. Väri on kiva, mutta vähän on muovisen kiiltävää, vaikka kuitusisältö on sukkalankanormia, 75% villaa ja 25% polyamidia. Ekan sukan osuuteen osui yksi solmu ja kaksi kohtaa, jossa osa langan säikeistä oli poikki. Ihan liikaa pääteltävää, kuusi extra-langanpäätä. Yäk. 

Samaisesta Sockenwollenparadisista tilasin samalla pari kerää ihanan räikeää Regian Trend-tweedsukkalankaa. Vähän nikottelin postikulujen kohdalla; 12 egeä, mutta hinkusin tuotteita tarpeeksi, joten laitoin silmät kiinni ja maksoin. Kun lähetys oli tullut muutaman päivän kuluttua suoraan kotiin (onneksi poikani oli kotosalla), en valittanut enää yhtään. Langan vyötteessä muuten luvataan solmuttomuus: Dieses Garn ist knotenfrei!!



3 kommenttia:

  1. Olet tehnyt todella kivoja ostoksia!

    VastaaPoista
  2. Hieno matto, voimalaji. Todella houkuttelevia nuo tweed-langat.

    VastaaPoista
  3. Juuri tuollaisiin puikkoihin vahingossa eilen törmäsin ja koska minä en voi neuloa millään tylsän värisellä niin hetihän ne ostoskoriin kilahtivat. Nyt vain mietin miksen tilannut toisiakin erikokoisena. Olenpas minä nyt tollo ollut:)

    VastaaPoista