sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Oih...

... mikä Viron-reissu! Perjantaista lauantaihin, ihanaa seuraa ja neulomista. Käytiin Aaden kehräämössä Raasikussa, Karnaluksissa, Wool&Woolenissa, kissakahvilassa. Neulottiin, herkuteltiin ja nautittiin elämästä. 

Saalis oli tällainen: Aadelta kolme vyyhtiä 8/2-vironvillaa ja kahta eri harmaata hahtuvakiekkoa, pari kutakin. Wool&Woolenista Soft woolia nuo vasemmalla oleva roosa kartio ja sen alapuolella oleva keritty kerä, yht n. 360 g. Metrejä pitäisi olla n 560/100g. Korutarvikkeet, Alizen Bella -puuvillat, puikot ja koukut sekä Regian sukkalanka Karnasta.Tintiltä sain kolme hienoa puna-harmaata Tyyne-mummon patalappua. Kiitos!!!
Itse harjoittelin Tintin Tyyne-patalappua noilla oikean alakulman langoilla, ja eka lopputulema on siinä vieressä. Tosi kivaa pintaa, ja tykkään liukuvärilangasta toisena lankana. Kolme mahdollista mokaa ehdin patalapussa tehdä, ja Tintti korjasi ja auttoi eteeenpäin. Onnistuiskohan seuraava ihan itte :-)?

Paluumatkalla opeteltiin tosiaan Tyynen patalapun tekemistä. Tässä iloisia virkkaajia, ope keskellä, kuva täältä:
Hups, nämä jäivät ekasta kuvasta pois: sataman D-terminaalin vieressä olevasta lähiruoka- ja kotiteollisuustuotteita myyvästä kauppahallimaisesta kaupasta löytyi kivoja musta-valkoisia vohvelikankaisia kylpypyyhkeitä, ja Karnasta ostin tosiaan myös Karbonz-sukkapuikot
Aiemmin kissalle virkkaamani nukkuma-alusta ei herättänyt kissassa samanlaista innostusta kuin vauvalle tekemäni vaippavillahousut, joita se nuohosi ja haisteli innokkaasti. Eka versio oli värjättyä hahtuvaa, josta ilmeisesti parhaat lammastuoksut olivat hävinneet. Nyt ostin Aadelta värjäämätöntä hahtuvaa ihan Eppua varten. Se taitaa olla ihanaa: kun jätin keskeneräisen työn sohvalle, kissa tuli saman tien nuuskimaan sitä, ja asettui pienelle tilkulle makoilemaan.
Tuhannet kiitokset Katjulle järkkäämisestä!! Tässä hän kertoo reissusta lisää.

4 kommenttia:

 1. On teillä ollut kiva reissu. Ihana päästä mukaan näin virtuaalisesti.
  Palmusunnuntain terkuin.

  VastaaPoista
 2. Toi kisu on niin onnen katti. Kiva kun sunkin piti vähän opetella.

  VastaaPoista
 3. Niin se on että luonnonvillassa on enemmän herrrrkullista tuoksua, Usko tykkäs likaisesta Kainuunharmaslangasta ihan "päättömästi":)

  VastaaPoista
 4. Ihana matka jälleen. Kiitos matkaseurasta! Miulla on Tyyne toisen puolen puolivälissä. Huomenna on harmillisesti työpäivä...

  VastaaPoista