lauantai 30. toukokuuta 2015

Virkkuuksia

Tintti opetti Tyyne-mummon patalapun tekemistä Tallinnan-reissulla. Se on melkein maagista: miten peruspylväsverkosta syntyy "päällisvirkkauksella" niin hienoa pintaa!
Samalla metodilla tulossa Tintin hienon virkkuukoukkukotelon inspiroimana tämmönen versio. Vielä en ole päättänyt, miten teen lokerot koukuille, mutta vetskari tulee kolmelle sivulle. Liukuvärjätty lanka näissä töissä on Alize Bella Batikia (Villa Lankassa myynnissä), 100 % puuvilla, koukku mun käsialalla no 3,25.
Tämän huivin malli oli jäänyt mieleen Pinterestistä. Kun Villa Lankasta hyppäsi kätöseen  Alizen Fine -bambulanka, kombinaatio oli pian selvillä:
Meneillään on myös pyöreäpohjaisen pussukan virkkuu. Kolmiomalli on Virkkurin. Olisin halunnut jatkaa tästä omenanvihreällä, mutta viime kesänä ostetun langan saman värinumeron lanka olikin muuttunut selvästi oliivimmaksi. No, ei hätää, tästä pääsee jatkamaan valkoisellakin.
Ja yksi pikkuliinakin on tehty. Niitä on kiva virkata :-). Tämänkin malli löytyi Pinterestin kautta. Pikkuliinoja tein nuorena tyttönä. Sisko oli löytänyt niitä lapsuudenkodin kaapista, ja tuonut muutaman olkkarin tasolleen tyylikkääseen kotiinsa :-)!

Kaunista turhuutta... idea Pinterestistä, malli omasta päästä. Kenelle oikeasti tulee mieleen virkata kivelle pitsipäällinen... mutta hauskalta näyttää!
 Alapuolelta tämmönen
Kaksi tehty. Käytössä näyttää tältä :-)


5 kommenttia:

 1. Nyt on pakko vain huokailla ihastuksesta! Mun on pakko oppia virkkaamaan, ihan pakko!

  VastaaPoista
 2. MInulla sama huivi koukulla Novitan Huurteesta

  VastaaPoista
 3. Kivoja juttuja olet virkkaillut!

  VastaaPoista
 4. Monta mukavaa juttua on valmistunut. Hmm, vois vaikka tommosen kivijutun tehdä ja laittaa rantakivikolle. Sitten jemmasta katsella miten kulkijat reagoi outoon kiveen.

  VastaaPoista