sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Helposti kuvattavia...

Mulla neuleiden kuvaaminen on blogaamisen minimitekijä. Valmiiden vaatteiden kuvaaminen tuntuu aina varsinaiselta projektilta... missä kuvais, kuka kuvais, ja koska olis aikaa ja sopivat olosuhteet. Ei koskaan oo.

Mekko ja Karin paita saavat nyt odottaa - edelleen. Katotaan näitä muita.

Olin Vihreässä vyyhdissä intialaista peukaloa harjoittelemassa. Aloitus meni vähän pieleen, kun oli jäänyt huomaamatta, että rannejoustin olisi pitänyt tehdä valmiiksi. Sain nuhteita. Mut ei se mitään, tein ensin sentin joustimen, ja siihen sitten pelkän peukolokiilan. Totesin, että liian iso olisi tullut 48 silmukalla. Kunnon koetilkku! Aloitin sitten normipituisella joustimella, 44 silmukalla. Peukalossa 18 s. Hyvät, mukavan ohuet lapaset tuli!
Tykkään tästä graafisesta peukkumallista! Lanka OnLinie 155 Supercool, puikot no 3, langankulutus 55 g.Kissaakin kiinnostaa.

Janina Kallion huiveja on kiva neuloa. Tässä on vyyhdillinen Tuulia Salmelan ihanaa Väinämöistä, väri Villiviini, malli Interlude, puikot no 3,5. Snurren huivi-ilta oli tosi kiva!

Ihan eka Madelinetosh-neuleeni... kummallista kyllä, valitsin omaksikin yllätyksekseni Snurresta tällaisen myyränvärisen. Ihana lanka, ihana neuloa. Aikomuksena oli neuloa Janina Kallion Melodia, mutta tästä tulikin oma sovellus aiheesta :-)
Puikot no 3,5 mm, Kulutus 114 g = 1 vyyhti, Madelinetosh Tosh Sock. Nam.

Olin Aslak-kuntoutuksessa ihanalla porukalla, nyt oli jakso 3/4 menossa. Kiipulassa Turengissa oltiin - SeijaP:lle terkkuja - ja taas olimme järkänneet omaa iltaohjelmaa. Kävimme kurkkaamassa myös Tervakosken Coconutia.

Viimeksi pidin pienen korukurssin, ja nyt neulottiin porukalla, mm. tuubihuiveja. Prismasta saa nyt Balladi- ja Sointu -nimisiä merinovillalankoja. Balladin kolmesta väristä tein tällaisen mallihuivin:
Langan kaikki värit sopivat yhteen, joten kivoja väriyhdistelmiä voi tehdä tosi monta. Tässä idiksenä erilaiset puolet, ainaoikein-neuleella. Neuloin edestakaisin, ja ompelin niskaan sauman.
3 kerää Balladi-lankaa, puikot no 8, ja mun käsialalla 140 s. Lanka on tosi mukautuvaa, joten kun luo ja päättelee löysästi, lopputulosta voi muokata kosteana aika reippaasti. Lanka on kiva neuloa, ja ihanan pehmeää, mikä tietysti huivissa on toisi tärkeää. Kokonaispaino oli n 220g.

Oli niin hauskaa, kun kurssikaverit innostuivat neulomaan! Moni jatkoi kotona... wuhuu!!

Vielä yksi: en voinut vastustaa tätä lankaa, kun piipahdin Eiran LangoissaKoukuttamon Putki-kaulurin idealla nopeatekoinen versio Lang Novenan liukuvärjätystä langasta... silmukkamäärä taisi olla 112 mun käsialalla ja 4,5 mm puikoilla.
 Neuloin  2 krs nurin, 12 krs oikein.
Yksi 50 g kerä oli sopiva määrä. Neuloin se loppuun ottamatta paineita siitä, menikö mallikerta tasan. Ei mennyt. Päättelin, kun lanka loppui.
Nyt on taas kaulaan puettavaa, eri asuihin sopivia juttuja...

9 kommenttia:

 1. Sä olet ollut niin ahkerana :) Vaikka kyllä minäkin kaikenlaista pientä saan valmiiksi, niin on tuttu tunne tuo, että kuvaaminen ei jostain syystä onnistu. Vaikka yleensä olen joka paikassa kameran kanssa. Tuota Janina Kallion huivia aion kyllä kokeilla, siis sitä alkuperäistä versiota ;) Vaikka paljon mahdollista, että siitä muotoutuu oma versio, kun teen niin paljon virheitä. Tuo viimoinen kauluri on just kiva - liukuväri ja mallineule sopivat hienosti yhteen.

  Olen muuten juuri googlaillut tuota Novenaa ja yhtä toista Langin lankaa, kun ne tuntuisivat sopivan villatakkiin, jollaista ystäväni toivoi. Pääsin hiplaamasn lankoja jo Kerässä, mutten uskaltanut ostaa ennenkuin mietin tarkemmin, mustaa kun ei ole näin huononäköisenä ihan helppoa neuloa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä alotin Melodiani Peroban neuletapaamisessa, ja siinä kävi klassisesti... Purin kyllä vähän, mutta tulin posottaneeksi siinä hauskassa seurassa kerroksia vähän kuinka sattui. Niinpä sitten totesin, että ei siitä oikeaa Melodiaa ole tullakseen. Tulipahan muuten vain kiva huivi :-).

   Musta on kyllä tylsää neulottavaa... Pitää olla tosi hyvä valo!

   Poista
 2. Peräkkäiset viikot Kiipulassa, meillä oli taas vesikatko, yhden iltapäivän ja illan verran.
  Nyt onkin sitten viikko, jolloin mennään täysilllä perjantaihin asti ja sitten kässämessupäivän jälkeen onkin viikonloppukin töitä.
  Ihania neuleita!
  Niin se on tuo kuvaaminen, että tarvitaan aikaa, valoa ja apuihmisiä.
  Terkuin seijap

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou nou, onpa teillä huono munkki Kiipulassa! Toivottavasti muuten oli hyvä viikko siellä.

   Kiipulassa olisikin ollut hyvä kuvata, kun piha-alueet ovat siellä niin hienot :-)

   Poista
 3. Kivat huivit ja kauluri. Mä just vähän modasin intiapeukaloa ja nyt istu paremmin ku mun ekat.
  Mukavaa ku pitkästä aikaa bloggasit. Juu, kuvat on a&o, vaikk mulla ne ei aina niin onnistuneita ole mutta kuvia kummiskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon nykyään näissä hommissa hidas.... Kuvaaminen kestää.... Kommentointi kestää.... Mutta itsekin on tyytyväinen kun saa kirjattua tekemisensä. Kerro joskus mitä muutit peukaloon!

   Poista
 4. Kiva, kun kirjoitat. Tykkään erityisesti tuosta Melodiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun luit! Myyränvärinen huivi on munkin uusi suosikki :-)

   Poista