sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Keskeneräisiä valmiiksi

Viime vuoden kevättalvella ostin neljä kerää Noro Kureyonia, ja aloitin niistä helmineuleloopin. Ajattelin, että tästä määrästä tulee sekä loop että joku päähine. Niin siitä tuleekin, mutta en keksinyt, millaisen päähineen tekisin... Ja koska halusin mitoittaa loopin niin, että tämä lankamäärä riittää varmasti, sekin jäi vaiheeseen. No, muutama aamu sitten ratikassa näin yhdellä naisella kivan baskerin, jossa reunus oli sileää neuletta, ei joustinneuletta. Siitä inspiroituneena tein tämän:
 
Aloitus tällä samalla konseptilla, ja kun pääsin 144 silmukkaan, tein pari välikerrosta, ja aloin sitten kaventaa, samoissa 8 kohdassa joka toinen kerros. Muutaman viimeisen kavennuksen tein joka kerroksella, kunnes päädyin 72 silmukkaan. Sitten viitisen kerrosta oikein, 1 krs nurin, 1 oikein, 1 nurin ja vielä yksi oikein. Päättely, ja valmista tuli.
Ihan koko loppumäärää en upottanut loopiin. Halusin siitä kaksinkertaisena muhkeahkon, ja suht napakasti kaulan lähellä pysyvän version. Ihan pikkasen höyryttämällä sain siitä just sellaisen :-).

Lanka Noro Kureyon, sävy 221
 • loopiin vajaa 120 g puikoilla 5,5 mm, koko 114 x 20 cm
 • baskeriin 65 g, puikoilla 5 mm, neuletiheys noin 13 s = 10cm pikkasen venyttäen

Tämänkin pipon aloitin jo viime talvena. Kaikki ne neuleet, jotka ovat valmistuakseen, valmistuvat  ennemmin tai myöhemmin :-)
 
Lanka on ihanan pehmeä Shokay-jakkilanka, viitosen puikoilla neulottu. Pipo on kyllä armaalleni, vaikka se onkin kuvattu mun päässä. Tämä on kolmas samaisesta langasta tekemäni Koolhaas. Eikä ole viimeinen, koska just tein löydön lankavarastostani: siellä on vielä tummanpunainen vyyhti! Poppeli ei taida Shokayta enää myydä.

Joulun maissa kävimme Tukholmassa, ja muistin, että sen reissun lankakauppakuvat ovat vielä kamerassa. Lempparini on Litet nystan Mariatorgetin lähellä Södermalmilla, Sankt Paulsgatan 20. S Paulsgatan on Götgatanin poikkikatu, ja se taas on tosi kiva, kapea kauppakatu, jonne perhe on helppo jättää viihtymään siksi aikaa kun itse piipahtaa lankakaupassa. Ostin alpakkajuhlalankaa: Baby Alpaca Silkiä, kaunista vihreää.

 
 
 
Piipahdin vanhassa kaupungissa myös Stickassa ja Anntorps vävissä, mutta tällä kertaa mikään ei niissä napannut. Kantsii kuitenkin käydä, jos sattuu lähettyville

4 kommenttia:

 1. Noro Kureyon on ihan huippu - niin mahtavat värit, hehkuvat kauniisti.

  VastaaPoista
 2. Kyllä on kauniit värit baskerissa. Tuo pipo tarttee laittaa johonkin kohtaan suunnitelmalistoille. Hyvää työviikkoa!

  VastaaPoista
 3. Ihana baskeri,ja toinenkin pipo on aivan upea!

  VastaaPoista
 4. Kauniita ovat!
  Tuo baseri aivan erityisesti. Sitä saatan jossain vaiheessa apinoida :-)

  VastaaPoista