sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Koruilua

Tein työkaverille makeanveden helmistä kulkukorttinauhan, joka kaipasi uudelleensolmimista

Loppuviikosta mieltä vaivasi limen, turkoosin ja tummansinisen yhdistelmä, jota piti päästä kokeilemaan massoilla. Mielikuva oli vähän erilainen kuin toteuma, mutta ihan iloisia helmiä näistä tuli.
Kun nyt olin päässyt solmimisen alkuun, kokeilin myös massahelmiin perinteistä helmisidontaa. Ihan hyvin toimi, 0,5 mm Nylon power -lanka kaksinkertaisena oli sopivaa, kun olin rei'ittänyt helmet Pörrön kaupan neulatyökalulla.
Aiemmin tekemäni teräksenväriset lumihiutalehelmet solmin koruksi normitapaani, 1 mm makrameelangalla, välihelmien kanssa. 
 
Vielä pari riipusta
Neulerintamalla menossa mm. Molly-pipo, jonka näin Kristiinalla, ihanasta Katjun värjäämästä Cascade 220:stä, josta olen aiemmin tehnyt Zuzu's Petalin,
Ulla-projekti, sekä hihakriiseilyä tulppaanipitsineuleen ja Jane Austen Aran for Annen kanssa. Tulppaanipitsineuleen hihalisäykset ovat vähän ongelmallisia, kun pitsineuleen mallikerran silmukkamäärä vaihtelee eri kerroksilla 10:stä 14 silmukkaan. Anne-aranin hihaohjetta pitäisi seurata ohjeesta voi kuudesta eri kohdasta. Ei vain oo näköjään kapasiteetti riittänyt. Pohdin, jatkanko vain omaa versiotani, vai puranko koko typerän hihan.


1 kommentti:

  1. Kyllä nuo korusi ovat niin kauniita. Ilmankos Eppillä oli tuosta Tulppaanista hihaton versio. Hyvää piiitkää työviikkoa!

    VastaaPoista