lauantai 16. maaliskuuta 2013

Elämää Päivölän jälkeen

Eka Ishbel-huivini valmistui Päivölässä: tässä ennen pingotusta, koko vapaasti lattialle levitettynä 120 x 42 cm. Tässä kuvasssa väri toistuu parhaiten.
 Ja tässä pingotuksen jälkeen, 160 x 60 cm.
Lanka Zelda's Dippins, Taigalla-blogista tilattu. Neuloin puikoilla 3,5 sileän osuuden Ishbelin pienemmän version, sitten ensimmäisen pitsikuvion isomman version mukaan. Toista pitsiä tein niin kauan kun lankaa riitti. Huivi painaa valmiina 98 g. Yhdestä vyyhdistä jäi peukalonpään kokoinen kerä lankaa.
 Perussukat ovat Onlinen sukkalankaa, jonka ostin Vihreän vyyhdin Ysmystä. Kokeilin ekan kerran Marian ideaa kantapäälapun reunasilmukoiden ainaoikein-osuudesta. Tykkään. Neliskanttiset Kollagens-metallipuikot 2,5 mm, langankulutus 53 g.
Niin, Päivölässä: siellä oli kivaa ja leppoisaa. Neulojat ja kehrääjät ovat tosi kivoja. Koko salillinen upeita naisia! Ekakertalainenkin tunsi olonsa tervetulleeksi. Toivottavasti pääsen sinne toistekin! 

Opettelin hetkisen kehräystä. Olen niin ylpeä ekasta itsekehräämästäni, möykkyisestä vyyhdistä :-)
Onnetonta kyllä, migreeni hyökkäsi kimppuun lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. En päässyt sunnuntain kehruukurssiosuuteen, mutta ei se mitään. Ritvikseltä sain lauantai-iltana yksityisopetusta (vai tukiopetusta?)... ja ehdimme käydä sunnuntain asiat jo etukäteen läpi. Nyt on hienon värttinän tilaus vetämässä Etsystä.
 
Rinsessalangasta on tulossa Damson. Kuvassa mukana Tiiun tekemä projektipussukka, jonka ostin Päivölästä. Kangas on tosi kaunis, ja pussukka tosi huolellista työtä.

Oli tosi kiehtovaa päästä seuraamaan taitavien kehrääjien tekemistä!

Ulla ilmestyi, ja siellä on mun designia: Prahan lehdet -pikkuvillatakki

 6 kommenttia:

 1. Trindlen vai minkä värttinän tilasit?

  nimimerkki 'Utelias Espoosta'

  VastaaPoista
 2. Oikein kaunis tuo jakku, hienosti istuu. Pitäisköhän mun opetella tuollaista pitämään.

  VastaaPoista
 3. Upea jakku ja upea tausta kuvilla.

  VastaaPoista
 4. Kiitos :-). Joo, Ritvis, kiitos tosi paljon sulle opetuksesta. Trindle, jep, (en saanut siitä silmiäni irti), malakiittipainot.

  VastaaPoista
 5. Upeita nämä kaikki valmistuneet. Kuulostaa siltä, että Päivölässä oli taas tavan mukaan mukavaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Päivölä oli kyllä tosi mukava kokemus!

   Tosi kivan huivin sain langastasi! Siinä on just ihanaa oranssia, joka on alkanut vaivihkaa hipsiä vaatekaappiini.

   Poista