maanantai 1. huhtikuuta 2013

Kaikki munat samassa korissa

Olin muutaman päivän lomalla ennen pääsiäistä. Aloitin hetken mielijohteesta urakan, jonka olen suunnitellut tekeväni "joskus", mutta jota en ihan oikeasti ajatellut saavani tehtyä. Jep. Päivitin mun langat Ravelryn stashiin http://www.ravelry.com/people/Mallaviri/stash . 229 kuvaa. Ihan kaikki ei siellä ole. Ainakaan ne, joista on jotain menossa. Mutta aika paljon. Voin kertoa, että jossain vaiheessa mielessä kävi ajatus, että onko tässä tavassa viettää lomaansa oikesti mitään järkeä... mutta oli se aika kivaa, ja jotenkin olen nyt tosi tyytyväinen. Nyt siellä voi käydä stalkkaamassa mun varastoja :-). Nyt on siis kaikki munat samassa korissa... sitä on helpompi penkoa kuin niitä tsiljoonaa lankajemmaa, joita on ympäri kotia.

Näitä mun piti tehdä kulhollinen pääsiäiseksi, mutta hups, kahdella munalla ei pitkälle pötkitä. Maybe next year.
 
Ehdin sentään tehdä jotain muutakin: tavata ystäviä, käväistä itsekseni Tallinnassa ja perheen kanssa Pohjanmaalla katsomassa vanhempiani. Kuvasin isälle tekemäni neuleen hänen yllään.

Ehdin syödä oikein hyvin. Ja toki neuloa vähäsen.Nyt viimein sain myös aloitettua ekat pyöröpuikkosukat. Kuvien perusteella näyttää siltä, kuin olisi eri sukista kyse. Oikea väri on jostain näiden välistä.
Olen neulonut näitä Varpaista varteen -kirjan avulla. Jotain lavan pituuden laskukaavassa jäi kai oivaltamatta, koska en saanut kaikkia kiilalisäyksiä tehtyä, kun oli jo pakko aloittaa kantapäätä. Muuten olisi tullut liian isot sukat. Voisi ehkä olla joku selkeämpikin tapa ilmaista asia... tai sitten kunnon taulukot perussukkien eri kokoihin ja neuletiheyksiin. Mutta ihan riittävät lisäykset näihin tuli, istuvat jalkaan ok. 

Ihan mukava tapa tämä on neuloa sukkia! Totesin vain, että jos haluaa tällaisesta aika villisti raidoittuvasta langasta symmetriset sukat, on helpompi tehdä ensin yksi sukka, jotta pääsee tutuksi raidoituksen logiikan kanssa. Vaikka lanka onkin Regian Randon stripe, tässäkin raidoituksessa on toistuva kaava, huomasin. Mutta näissä sukissa on nyt sitten ihan random-raidat.

4 kommenttia:

  1. Sähän oot jo ohittanut kantapäät, wau, eiks ookin ihana oppia uutta.

    VastaaPoista
  2. Paljon olet ehtinytkin. Hyvin sopii iskän villapaitakin.

    VastaaPoista
  3. Jospa minäkin nyt viimeisellä talvilomaviikollani ryhtyisin tuohon samaan hommaan:) Pystyn kyllä täysin samastumaan tuohon hyvän olon tunteeseen, hih! Upea pusero, tuo isällesi tekemä, rakkaudella varmasti:)

    VastaaPoista