sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Väriterapiaa - punaista - oranssia - vihreää!

Ajat sitten aloitin tämän mekon, pääntiestä, juuri oppimallani i-cord-aloituksella, toisin kuin ohjeessa oli tehty. Aloituksesta tuli jotenkin typerä, liian kireä, ja se alkoi ottaa jossain vaiheessa päähän. Työnsin neuleeni muutamaksi kuukaudeksi jäähylle. Otin sen viime kuussa esiin ja mukaan Villavyyhdin neuletapaamiseen. Neuleystävien kanssa asiaa pohdittuani päätin purkaa aloituksen ja tehdä sen uudelleen ihan sileällä nurjalla. No, sehän oli hyvä idea, ja mekosta tuli ihan jees. Helman tein kevyen pussituksen, kun totesin, että tykkään sellaisista :-)
Selkää muotoilin vähän, tein sinne muutaman silmukan vyötärökavennukset ja lantiolisäykset. Lanka Geilsk Tweed (jossa on ihanat värit), vähän yli 6 kerää (306 g), ja oliskohan puikot olleet 3,75.

 Pitkään on ollut mielessä virkata iPadille kotelo, koska kaupasta ostettu on niin raskas. Eilen sain siihen inspiksen, kun löysin Priimasta hauskan hopeanhohtoista Langin Amalfi-lankaa. Muistin joskus Tallinnasta ostamani ison, komean napin. Halusin sen pääosaan. Kiinteillä silmukoilla tulee kivaa pintaa. Virkkasin 34 kjs koukulla no 5, ja virkkasin ketjun ympäri, 2 ks päätyihin, niin että silmukkamääräksi tuli 70. Virkkasin spiraalina kunnes pituutta oli niin paljon, että iPad ihan melkein peittyi. Ompelin napin paikoilleen, ja seuraavalla kerroksella virkkasin taakse keskelle, 10 s päähän reunasta alkaen niin pitkän ketjusilmukkaketjun, että se ylettyi napin ympäri, ja kiinnitin sen 10 s päähan toisesta reunasta. Jatkoin kiinteiden s virkkaamista, ja virkkasin vielä yhden kerroksen. Lankaa kului vähän reilu 2 kerää: varmaan 3 viimeistä kerrosta virkkasin kolmannesta kerästä. Sitten olikin valmista!

Massatkin kutsuivat, oli kova hinku saada jotain oranssia. Sekoitin eri sävyjä keltaisesta, oranssista ja punaisesta massasta. Tarkoitus oli tehdä kuvio vihreästä, keltaisesta ja kullasta, mutta se ei toiminut: värit näyttivät keskenään tunkkaisilta. Uusi yritys: massapuristimeen mustaa ja valkoista ja neliöputkea tekemään. Yhdistin niistä 3 x 3 millefioritangon. Nämä värit toimivat paljon paremmin.
 Pyörittelin pallukoita, litistin ne peukalolla, niinkuin  Pörrö on näyttänyt, ja rei'itin
 
 Kivat tuli!
 Siinä samalla syntyi vähän muitakin oransseja helmiä myöhempiin tarkoituksiin

Aadella pari viikkoa sitten tehdyistä ostoksista lähti syntymään neuletakki. Karheaahan lanka on, mutta voi, mitkä värit! Kaarrokkeen malli on Ann Buddin Top Down Sweaters -kirjasta. Kaarrokkeessa tehdään heti alussa  langankiertolisäykset 2s:n välein, sitten 5 cm:n sileän jälkeen aina yksi nurja kerros ja langankiertolisäykset 2:n, 3:n ja 4:n silmukan välein. Malli on minusta tosi kiva tälle langalle. Puikkoina 3,5 mm pyöröt, ja lanka tosiaan 8/2 Aaden villaa, tiheys 22 s/10cm.

10 kommenttia:

 1. Ihana mekko! Jezz. Tuo olis just kiva malli mullekin. Nätti on.
  ipad-kotelokin on oikein style.
  Massajutuista en sano mitään.

  VastaaPoista
 2. Kaunis tunika ja upeat vihreää puikoilla!

  VastaaPoista
 3. Ihana vihreä :D Noissa Aaden langoissa on upeat väriliut, mutta ne ovat toivottoman karheita. Jos keksit pehmityskeinon, niin kerro minullekin :)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa vihreää puikoilla, täytyisiköhän minunkin jotain tuollaista niistä Raasikun langoista...

  VastaaPoista
 5. Just sulle passeli mekko, ei oo kittana joten ei varmaan tule liian kuumakaan. Vihreästäkin tulee varmasti ihana.
  iPadin kotelo on niin hieno että.
  Massailut ei mua innosta mutta hienoja helmiä olet saanut aikaiseksi.

  VastaaPoista
 6. Iik, mitkä korut. Voi että. Ihana mekko ihanasta langasta. Hyvää äitienpäivää!

  VastaaPoista
 7. Heippa!
  Etsiskelin Gjestal Eng lankaa ja päädyin tänne blogiisi. :)
  Täällä näyttää olevan vaikka mitä hienoa. Oranssit helmet on aivan upeat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kävit, toivottavasti käväiset toistekin :-)

   Poista