sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Lontoon kirkolla

Täytin pyöreitä, ja pakenin paikalta: lähdin Lontooseen ystävättäreni kanssa. Kävin siellä kahdessa lankakaupassa. Tämä on I Knit Waterloossa. Liikkeessä oli sohva, jossa istuimme hetkisen neulomassa ja virkkaamassa.

 
Lanka- ja kirjavalikoima oli runsas ja oikein kiva. Hauskinta täällä oli kuitenkin jääkaappi, josta voi ostaa juomia neuloessa nautittaviksi. Ostin sitruunalimua, mutta viiniäkin oli tarjolla :-).

Tällaisen huivin voisin neuloa, jos tunnistaisin mallin. Kaupassa ei tiedetty, sen oli neulonut joku kanta-asiakas. Kerro, jos tunnistat tämän.
Tässä ostokset. Terkkuja Knit or die -porukalle: huomaa Knit or dye -lanka :-D. Siinä on vähän glitteriäkin. Interweave knits maksoi vain 5 puntaa.
 

2-kerroksinen lankakauppa Loop on Islingtonissa. Varsinainen herkkukauppa...
 
Madelinetoshia, Isageria, Handmaidenia ja sensellaista. Mutta ostin vain yhden  - mulle ekan Madelinetosh-langan ever - kun kotonakin on jo aika monta neulomatonta vyyhtiä...
Mutta siellä oli Botanical knits - kirja, jonka hankkimista olen suunnitellut - kivat sakset ja 3,5 mm pyöröjäkään siis ei ole koskaan liikaa. Ystävättäreltäni sain ihan ekat Lantern Moon -puikot, joita pyörittelin, mutta en raaskinut ostaa. Nyt pääsen koeajamaan ne! Ja huivineulankin sain.
Löysimme myös pari korutarvikekauppaa, josta löytyi jotain kivaa. Liberty-tavaratalossakin kävimme, ja ostokseni sieltä oli tuo vasemmassa yläkulmassa oleva rasiallinen tyyriitä hehkulampun muotoisia hakaneuloja. 7 puntaa. Jes. Mutta liikehuoneisto ihanine puuportaikkoineen oli tosi magee.
 

 John Lewis -tavarataloissa oli myös ihan hyvä käsityötarvikeosasto, asiallinen määrä esim Rowanin lankoja, kankailta, korutarvikkeita jne.

Yhtenä aamupäivänä suunnistimme Boroughin ruokatorille, joka oli tosi hauska paikka: kuvasin sieniä, leipiä, juustoja, tomaatteja...
 
Varsinaiset synttärit juhlittiin ihanassa Soho's Secret Tea Roomissa, jonne mentiin ilmoittautumalla alakerran pubin baaritiskillä. Baarimikko soitti yläkertaan, ja kertoi, että kaksi leidiä on tulossa, ja osoitti meille tiskin takana olevat portaat.Yläkerrassa vintage-vaatteisiin pukeutunut tarjoilija tuli avamaan meille oven.
Tarjoilut olivat runsaat ja ihanat: kolmioleipiä, skonsseja, kakkuja ja kuppikakkuja. Kaikki oli niin hyvää, että oli vaikea päättää, mikä oli paras herkku viimeiseksi säästettäväksi. Nam. Jos joskus vielä menen uusiksi Lontooseen, tänne menen taas!
Kakkupalassani oli kynttilä :-)
Paikalle alkoi valua porukkaa isoon 12 hengen pöytään... siellä oli neuletapaaminen! Muutaman sanan juttelin heidän kanssaan Suomen neuletapaamisista, ja sain luvan kuvata heidät. Melkein puolet oli herrahenkilöitä. Yhdellä heistä oli tekeillä aivan upeat valkoiset palmikkosukat.

Säät suosivat, eikä sateenvarjoja tarvittu

Olipa kiva reissu! Cheers!

7 kommenttia:

 1. Oi oi, kuulostaa niin kivalta! Ihania kuvia! :)

  VastaaPoista
 2. Wau miten ihana matkakertomus ja kuvat! Onnittelut merkkipäivän johdosta. Toi Tearoom-tapaus on ihan huippu! Miten se sattuikin olemaan neuletapaamispaikka? Oliko se tiedossa etukäteen? Miten tommosen paikan löysittekään? Noh, kysymyksiä tuli monta, ei tarvii vastata kunhan kuvastavat suurta ihmetystäni.
  Hieno synttärireissu on ollut. Olis varmaan munkin pitäny jotain tollasta kokea, vaikk oli se Fazun ylläri tosi kiva ja ihan oikea ylläri olikin. Kiitos siitä, se pysyy muistoissani.

  VastaaPoista
 3. Wau mikä reissu. Oliks toi neuletapaaminen sattuma? Varmasti oli mukava tapa viettää synttäriä.

  VastaaPoista
 4. Hienolta matkalta näyttää. Oi oi. Perässä tullaan kovaa vauhtia, iän suhteen, ei ehkä Lontoon.

  VastaaPoista
 5. Oi ihana reissu teillä! Ja että neuletapaaminenkin sattui sinne upeaan paikkaan! Mahtavaa!

  VastaaPoista
 6. Onneksi olkoon pyöreistä. Aika pyöreitä oli sulla tuliaisetkin itsellesi, ihanat kaupat ja todella kiva teehuone ja yllärinä vielä tuo neuletapaaminen.

  VastaaPoista
 7. Mielenkiinnolla lueskelin matkakertomustasi. Paljon tuttuja paikkoja, omalla reissulla pari vuotta sitten jäi noista vain Loop katsastamatta. Lontooseen pitää ehdottomasti päästä uudelleen!

  VastaaPoista