sunnuntai 11. elokuuta 2013

Kesäduuneja

Kesä on käsitöiden aikaa - niinkuin kaikki muutkin vuodenajat. Vähän niinkuin elämä on ihmisen parasta aikaa.

 Noh. Ajattelin, että kesällä tulee monta sellaista pilvistä tai sateista päivää, jolloin ei ole oikein muuta, ja voi keskittyä massailuun. Ei tullut montaa, mutta tuli sentään yksi. Donitseja halusin kokeilla, kun niitä tekee kaikki muutkin :-). Ja tuollainen eka 3D-kukkajuttu.


Näissä idiksenä olivat epämääräiset viivat lehtien sisällä, jotka eivät ole ruotien näköisiä, mutta markkeeraavat niitä. Niistä tuli kaulakoru ja korvikset. Syksyksi, värien puolesta siis.

Liityin Facebookissa Löysäpipoiset neulojat -ryhmään, jossa neulottiin innokkaasti Haruneita, jotka olivat saaneet lempeän lempinimen hanuri. Tämä huivi on ollut jo pitkään To Do -listallani, joten tietysti innostuin nyt toteuttamaan se. FB-ryhmä kriisiytyi, mutta minä sain huivini. 
Huivineulojan arkirealismia: styrox-levy ja nuppineuloja
Teeteen Elegant -lankaa kaksinkertaisena 90 g, puikoilla no 3,5.

Kesän matkoilla olen ostanut korutarvikkeita. Tämäntyyppisen korun hinku jäi hautumaan jo kahden vuoden takaisella Hollannin-reissulla. Erimuotoisia ja -kuvioisia sinivalkoisia paikallisia keramiikkahelmiä.
Näitä onttoja lasihelmiä olen aikanaan tilannut tasan yhden, kun tarkoitus oli tilata viisi. Samanvärisiä versioita - eri muotoja - löytyi Coppenhagenista, niin että viimein sain siitä mitä halusin. Painoksi laitoin riipusosaan umpilasisen helmen.
Etsi viisi virhettä... :-)... ei kun kaks... Huomasin, että korvishelmet ovatkin vähän eri kokoiset. Ei auta. Ja nuo soikeat helmet menivät tuossa ekassa virityksessä liian taakse. Näin parempi.
 Toinen kevyt ketjuvoittoinen koru on vihreistä Lontoon-helmistä, joihin on upotettu pieniä strasseja. Jotka valitettavasti ovat aika löyhästi kiinni, joten niiden pitoisuus vajenee.  Kestää minkä kestää.
Työkaveri kaipasi avain- ja rilliketjua:
 Kesän aikana olen käynyt Villa Lankan kässäilloissa. Mukavaa on ollut, ja Annalla on tosi kivoja ideoita ja ohjeita. Tämä huivi on 2,5 mm koukulla puuvilla/pellavasekoitteesta (60/40), 500 m/100 g. Lankaa kului 158 g. Langan nimestä ei ole havaintoa, koska se on kyrillisillä kirjaimilla. Valkkasin tähän kaksi mahd erisävyistä kerää, että kiinteillä silmukoilla virkattu osuus on tummempi. Tykkään.
 Reunapitsiosuus tehdään kahden kaaren kaitaleina.
  
Koeneulon Annan Rambling Rose -tunikaa. Tässä kävi perinteisesti: arvoin  pitkään monen eri värivaihtoehdon välillä: oli erisävyisiä vaaleanpunaisia, vedenväristä ja oranssia, mutta päädyin täsmälleen samaan väriin kuin Annan alkuperäinen neule on. Huono koeneuloja kyllä olen, kun muokkaan aina neuleita oman kroppani mukaan.
Lankana on Panda-bambu, jossa on muutama % elastaania. Puikot no 3,25. Nyt on yhdeksäs kerä meneillään. Kun oli silitysrauta ja -lauta esillä, en malttanut olla höyryttämättä helmaa.
10 pojoa jos jaksoit urakoida tänne asti!

6 kommenttia:

 1. 10 pojoa ansaittu! =)
  Kauniita huiveja ja koruja jaksoi kyllä katsella.

  VastaaPoista
 2. Ihania noi donitsit, eikä kyllä muussakaan tarjonnassa vikaa ollut. Mielenkiintoisen näköinen tuo vaaleanpunainen neule.

  VastaaPoista
 3. 10 pistettä helposti. Mahtavan kauniit huivit ja muut!

  VastaaPoista
 4. Kuten Outi-M edellä niin mäkin sain ihan leikiten 10 pojoa:)
  Ehkä ehdin Annalle ti 20.8. Siellä on aina ollut mukavan kotoista olla, seuraa tosin on ollut vähän.

  VastaaPoista
 5. Hienot korut! Milloinka niitä Villa Lankalan tapaamisia on?

  VastaaPoista
 6. villa Lankassa neulotaan aina tiistai-iltaisin, tällä viikolla tosin tiistain ilta peruuntui, joten huomenna otetaan takaisin.

  Kunhan elämä taas sujahtaa entisiin uomiinsa, aletaan pitämään Käsityöiltoja aina tiistaisin ja torstaisin.

  Kannattaa seurailla tilannetta fb-sivultamme, www.facebook.com/villalanka.kashmir.arts

  Tervetuloa mukaan, kio!

  VastaaPoista