sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Syksykin on hyvä syy neuloa

No hups, onpa kulunut aikaa edellisestä blogauksesta. Parempi myöhään, jos silloinkaan. Aika lämmin syksy on ollut, mutta aina voi tehdä lisää neuleita, esim siks, että on syksy.

Näin Arskalla Lanitiumin ihania, liukuvärjättyjä kimallesukkalankoja. Ihan hirvee hinku tuli niihin. Pakko saada:-). Nyt Hades-sävyisiä vyyhtejä asuu meillä...
 
... uudessa käsityöhuoneessani! Tytär muutti pois kotoa, joten nyt mulla on sellainen. Olisin kyllä mieluummin pitänyt tyttären kotona vielä vähän aikaa, mutta on siinä muutossa tällainen hyväkin puoli. 

Villa Lanka oli tilaamassa hauskoja torsoja. Nyt kun oli tilaa, ja olin jo pitkään sellaista(kin) hinkunut, niin tilasin moisen. Parisen viikkoa taisi kulua, ja hän saapui Suomeen. Matkustimme sitten kimpassa kotiin ratikalla, hän kyllä oli häveliäästi pukeutunut jätesäkkiin. Nyt sitten on kätsä kuvata neuleita välillä hänen yllään.
Tämä on sydämenlämmittäjä, lankana Narikkatorin tapahtumasta ostamani Ilun Handun merinolanka. Ihana malli ja ihana lanka = tosi kiva neuloa ja käyttää.
 Välipalaksi pikku koru, jonka helmiäishelmet ovat kesän Lontoo-reissulta.
 Laurielini on neulottu valmiiksi, mutta napit ovat ompelematta. Viimeistelyhommat ovat vähän kanittaneet viime aikoina. 

Äitini kävi kesällä penkomassa kotikyläni ajat sitten lopetetun kyläkaupan varastoa, jota myytiin pois. Pyysin häntä ostamaan mulle pahvilevyihin kiinnitettyjä nappeja, jos niitä siellä olisi. Oli, ja yhdet näistä vintage-napeista ovat just oikeat tähän.
One skein wonders ... :-). Yhdestä vironvillavyyhdistä tuli neuletakki, 240 g lankaa. Väriliu'utkin menivät sopivasti niin, että hihoissakin värit liukuivat nätisti.
Kaarrokkeen ohje on täällä, loppu simplex-jatkoa siihen: vajaapituiset hihat, slimmattu vartalo-osa. Ja vetskari on nyt sitten vihdoin ja viimein ommeltu!

15 kommenttia:

  1. Ihanat neuleet. Minun torsoni odottelee vielä Villa Lankassa.
    Kivoja syksyn päiviä sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Samoin, ja hyvää reissua! Ootko muuten silloin julkisilla matkassa vai autolla? Saatko haettua torsosi paluumatkalla ristelyltä? Tai siis kivahan sen kanssa on julkisissakin matkustella.

      Poista
  2. Syksyn paras asuste on toi s-lämmittäjä, menee kivasti lämmittämään ohuenkin takin alle. Sulla on puikot suihkineet kun olet saanut noin monta neuletta valmiiksi.
    Mä oon itse ihan ulkona noista säihkelangoista, pitäis varmaan käydä kaupassa tutustumassa. (Vaarallista, luulen.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se aika vaarallista. Joissakin niissä on aika ihana taianomainen tunnelma... ja kun pe 13. päivä oli kolmen vyyhdin ostajalle yksi kaupan päälle, menin oitis lankaan. Kimallelankaan.

      Poista
  3. Ihania juttuja - wau, oma käsityöhuone - siispä tuparikutsua ootellaan?!

    VastaaPoista
  4. Voi hitsi miten nätti neuletakki, oikein nami.
    Torso vaikuttaa hauskalta, meni tämmönenki multa ohi, vaan kaikkea ei voi saada, ehkä mä en sitt tarvii tommosta;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se torso aikas kiva, paitsi että tytär ei halua nukkua samassa huoneessa. Siis pelottava... Nämä Aaden lankojen värit on kyllä niin ihania. Onneksi en ole kovin herkkä, että pieni karheus ei haittaa

      Poista
  5. Jestas että on kaunis toi sun takkisi. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänks <3! Mulla on hinkua tehdä toisestakin Aaden langan liukuvärisävystä neuletakki, vähän pidempi

      Poista
  6. ihanat neulomukset! torso on oikein kiva valokuvausta silmällä pitäen. Justiinsa pähkäilin kaarroketta / raglanasiaa ja heti kun päivityksen jälkeen tilasin saman kirjan :)

    VastaaPoista
  7. Mykistävää. Olisipa osunut siihen ratikkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpa, olis ollu juttukaveri... tolle on turha avautua!

      Poista
  8. Voi että noi sun neuleet on niin kauniita. Olet niin taitava <3
    Ja ihka oma huone, kade ;)
    Taidan mennä Villa Lankaan tiistaina.Oon ollut nyt vähän tauolla neuletapaamisissa. Nyt syksyn tultua, on taas aikaa tapaamisille.

    VastaaPoista