sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Jotain valmista

Zentiinan kurssilla aloittamani mekko on nyt valmis. Idea lähti omakopan kukkaneliöstä, ja loppu on omasta päästä. Zencoast-pohjaväriä kului kaksinkertaisena neulottuna n. 250 g, eli lanka on todella riittoisaa. Pehmeää kuin mikä, ja sujuvaa neuloa.  Zentweed-lankaa on kaarrokkeessa ja helmapitsissä neljää väriä, suunnilleen 100 g yhteensä.
 Taidan viihtyä tässä mekossa!

Krokohuivi oli holdissa hyvän aikaa, mutta nyt urakoin sen valmiiksi. Värikästä Langin Jawoll Degrade -lankaa kulutin kerällisen virkattuun kroko-osuuteen (koukku mun tiukkis-käsialalla no 4). Loput ainaoikein-neuletta, Austerman Stepiä, noin 45 g, puikoilla 3,5 mm. Muotoilin neulottua osuutta lyhennetyillä kerroksilla, että tuo leuan alle tuleva osuus ei ole niin massiivinen.
Samaisesta Austermanin Stepistä 2,5 mm 100 cm pyöröpuikoilla (lyhyempikin olisi hyvin riittänyt) junasukat työkaverin vauvalle.

Ihan pikkuisen olen tehnyt Molla Mills -virkkausta. Villa Lankassa on houkutteleva puuvillalankavalikoima Cataniaa ja vastaavaa Cattya. Mutta, jostain syystä kuviovirkkaus jumittaa mun hartiat. 

Alunperin tuo krokohuivi oli tarkoitus tehdä toisesta Langin Jawollista, mistä jo aiemmin avauduinkin. Se toinen idea oli afrikan kukat, joista pitäisi syntyä pikku bolero.

8 kommenttia:

 1. Lämpöisen näköinen ja ihana mekko, mutta miten tarkenet poseerata noin, hyrrr.

  VastaaPoista
 2. Siitä mekosta tuli upea ja huivista kans. Huivillehan näyttäis tänään olevan käyttöä.

  VastaaPoista
 3. Suojaisella pihalla tarkeni hyvin :-). Tänä aamuna kyllä piti kaivaa vielä talvipalttoo esiin ...

  VastaaPoista
 4. Voi että on kaunis mekko! Sä sitt osaat huisin hyvin tehdä kaikkea kaunista. Ja krokohuivi on magee, värit ihanat.

  VastaaPoista
 5. Mahottoman kaunis mekko ja herkullinen krokohuivi!

  VastaaPoista
 6. Oot kyllä niin taitava ja luova. Kaunis mekkonja kaunis on mallikin.
  Tiina

  VastaaPoista