sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Ink, ink

Inkin neulominen on ollut mulle toooosi pitkä projekti. Langat ostin jo puolitoista vuotta sitten ihanien työkavereiden lahjakortilla. Aloitin neulomisen, mutta mallineule aloituksessa meni jotenkin vaikeeksi, ja jatko lykkääntyi. Hauduttelu auttoi, kai selkeytti ajatuksia, ja reunuksen mallineule alkoi sujua.
Nyt on valmista! Lanka Malabrigo Sock, väri Alcaucil. Sävy aika ink, really. Puikoilla 3,0 mm, lankaa kului 336 g. Hihat tein sileää nurjaa, ei kuviota, ja helman muotoilut omasta päästä. Olisin voinut lisätä vähän enemmänkin silmukoita kohti helmaa. Mutta kiva tästä tuli, iisi pari farkuille.
Olen neulonut enemmän ja blogannut vähemmän :-). Hiljakkoin pari uutta juttua aloitettu.

Pitkästä aikaa löysin Novitan lehdestä kivan mallin (uusin lehti, malli 20), josta on tulossa oma versio: paksummasta langasta, ilman masun päällä olevaa taskua ja omilla vyötärökavennuksilla. Lanka on jo hyvinkin pari vuotta marinoitunutta Lion Brandin Fishermen's Woolia, jonka olen ostanut Tallinnasta Eppin Kosmoksen lähellä olevasta kaupasta. Lanka on ihanassa 227 g halkomaisessa kerässä.
Nyt on hihat tehty, ja vartalo-osassa olen pian kainaloissa. Pituus tulee olemaan kunnolla yli pepun. Vajaa kaksi kerää on mennyt, joten mulla olevat neljä halkoa riittävät tähän varmasti, vaikka huppukin tähän tulee.

Shibui Sockista tulee aika lailla tällainen samanlainen. Ehkä lyhythihainen, saa nähdä. Malli siis A Twisted Little Raglan.
Tänään olin Pörrön massapuristinkurssilla. Oli tosi kiva päivä! Tässä päivän aikaansaannoksia:


4 kommenttia:

 1. Kyllä on kaunis tuo jakkusi ja hienon värinen. Siitä tulee varmaan ystävä vuosikausiksi.

  VastaaPoista
 2. Oi sä raaskit halon pistää pieneks. Tyylikäs jakku ja muhkeat palmikot tulossa. Pörröllä oli varmasti mukavaa.

  VastaaPoista
 3. Ink on Ihana. Samaa kirjoitan kun Katjukin, että raaskit sitt ruveta halonhakkuuseen:) Ne oli niiiin upeita, kauan harmittelin ku en ostanu edes yhtä halkoa . . . mutt enää en kaipaa, aikansa kutakin.
  Hieno neule haloista tulee ja ohjetta muutat sen verran että mäkin voin sitä kehua;)

  VastaaPoista
 4. Upea jakku! Ja ihanat pinkit pallerot. Näkemisiin perjantaina!

  VastaaPoista