tiistai 1. tammikuuta 2013

Sukkia, lapasia...

Jouluksi tein vähän pikkuneuleita, ekaksi lapaset tyttären ystävättärelle Rillalle Schachenmayrin Extra Merinosta. Ohje löytyi Ravelrystä, mutta vähän säädin: jatkoin samalla silmukkamäärällä ja puikkokoolla varresta eteenpäin, ja tein tavallisen peukalokiilan, lisäykset  3 krsr:n välein. Silmukkamäärä 46, puikot no 3. Unohdin punnita valmiit lapaset. Joka tapauksessa kaksi kerää tarvittiin.
Pojan tyttöystävälle Emmille tein sukat ja kämmekkäät. Mallineuleena vanha kunnon Rinsessa. Väritoiveena oli baby pink.  Sopiva sukkalanka oli Langin Fantomas Priimasta. Puikoilla no 3, 60 silmukkaa ja lankaa 73 g.

Kämmekkäiden lanka on eri, Fortissima Socka, puikot no 2,5. Näissäkin 60 silmukkaa aloituksessa, ja lankaa kului vajaa kerä, 40 g, sanoi vaaka. Peukalo ja kämmenpuoli ovat sileää neuletta.
Poika oli tilannut siniset peruskämmekkäät. Ostin niihin sisälle mustat villasormikkaat, kun niitä en jaksa tehdä itse. Kämmekkäät neuloin Schachenmayrin Extra Merinosta,puikot no 3. Lankaa kului 61 g.
Tytär näki joulureissulla Tukholmassa nuorisoputiikissa kivan pipon. Kysyin, että miksi hän ei ole pyytänyt mua tekemään hänelle sellaista. Ei kuulemma ollut aiemmin tiennyt haluavansa :-). No, piankos sitä tällaisen tekee. Hyvä syy piipahtaa lankakaupassa, Litet Nystanissa. 66 silmukkaa, neljän silmukan palmikkoja ja 5 s:n ainaoikein-raitoja, välissä aina yksi nurja, kasin puikoilla Dropsin Andes -langasta. Itse pipo tuli just yhdestä kerästä, tupsuun tarvittiin sitten toinen kerä, jonka onnistuin metsästämään Tikatasta. Näyteikkunassa oli viimeinen kerä tätä väriä!
Tukholmanreissulla olin kyllä jo aikaisemmin todennut, että Litet nystanissa on ihan pakko käydä. Olin napannut kakkosmatkaneuleeksi kerän Opalin sukkalankaa ja 2,5mm puikot. Paitsi, kun aloitin sukkia, totesin, että erittäin pitkään hilloamani lanka olikin 6-fachia, ja mukana olevat puikot siis liian pienet.  Tarvitsin ehdottomasti kolmosen sukkapuikot. Paitsi että tarvitsin sitten tän KnitPron-pakkauksen, jossa jokainen puikkokoko on erivärinen. Sain joululahjan itseltäni.Ja ne sukat sain siis kans:
Matkaneuleena oli myös tämä Tallinnan-reissun Eppin Kosmos-kaupan juttu: tuubihuivi kahdesta kerästä (á 25 g) Rowanin Kidsilk Haze Glamouria. Virkkausaloitus, 5 mm lyhyillä pyöröpuikoilla 62 silmukan sileäneuleista putkea, kunnes lanka on melkein loppu. Sitten silmukoidaan putki renkaaksi. Mallina armaani, jonka parransänki sopii hienosti paljettien kanssa. Mutta huivi on siis mulle. Mulle mulle mulle!
Tänään innostuin vielä massailemaan. Tuo isoin pötkö on malli, jonka tekeminen on ollut jo pitkään to do -listalla
Sen voi survoa myös neliöksi
 jolloin se peittää vyömäisenä virityksenä helmen nätimmin kuin tuossa pyöreässä kökössä versiossa.

Hitsi, joulu meni ja uusi vuosi alkoi. Joulu ja loma sujuivat oikein mukavasti ja aivan liian nopeasti. Kauhea käsityökuume... en taas tiedä miten kerkeen tehdä ne kaikki kivat jutut joita suunnittelen!

Hyvää käsityövuotta 2013!


6 kommenttia:

 1. Puikkilinkki näyttää vain tuota hienoa pipoa, jonka teit. Ekan kuvan lapaset on tosi kauniit.
  Oikein hyvää ja antoisaa uutta vuotta koko pesueellesi.

  VastaaPoista
 2. uskomatonta miten tuommoisen helmen voi tehdä itse!
  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 3. Hienot on jouluneuleet ja massailun lopputulos on niin kaunis, ettei voi ymmärtää. Tein Epp-huivin samoin, paitsi silmukoita oli 60. Se on NIIN ihana, ettei voisi mitenkään luopua. Päivä töitä, vapaapäivä olisi hyvä tahti, mutta nyt taitaa alkaa arki. Oikein hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 4. Kauniita lahjoja ja muita neuleita!
  Onnea ja paljon aikaa tehdä käsitöitä tälle uudelle vuodelle! =)

  VastaaPoista
 5. Paljon olet ehtinyt tekemään ja kauniitakin kaikki.
  Hyvää kässävuotta sinullekin!

  VastaaPoista