sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Liian lyhyet viikonloput...


Perjantaina olimme hohtoneulomassa Hämeenlinnassa Katjun ja Kristiinan kanssa. Menomatkalla oli tolkuton ruuhka, ja paluumatkalla satoi reippaasti, mutta oli niin mukavaa :-). Kilpailussa minua nopeammat neulojat saivat palkintoja, mutta kestin tappioni. Tärkeintähän on osallistuminen ja kaikkinainen hauskanpito. Ikinä ennen en ollut käynyt Wetterhoffilla, mutta nyt tuli tämäkin karmaiseva puute korjattua. Ihanilta seuralaisiltani sain molemmilta yllätyksen. Kiitos!!Katju oli värjännyt lankaa, ja toi minulle Cascade 220:stä, harmaalle pohjalle värjättyä vihreää. Ihana sävy. Siitä tulee ainakin Zuzu's Petals.
Kristiina oli tuonut Espanjasta hauskan kissakassin. Sinne on kiva tuupata ostokset tai mukana kulkeva neule.
Lauantain kotityörupeaman jälkeen oli luvassa ystävän 50-v-synttärit, joiden teemana oli 60-luku. Tukka tupeerattuna, reippaat rajaukset silmissä ja minimekko päällä lähdin bilettämään, kädessä juuri valmistunut, kultalangasta virkkaamani pikkulaukku. Lanka on Novitan Paolaa, ja sitä kului vähän toista kerää. Viitosen koukulla laukku valmistui kahdessa illassa, kiinteillä silmukoilla ja MyPicotin 2020-mallivirkkauksella.
Tänään oli perinteinen omenasosesirkus. Anopin pihassa kasvaa happamia omenoita tuottava puu, jonka sadon saamme aina käyttöömme. Soseesta tulee oikein hyvää, mutta tosi monta tuntia siinä hommassa aina menee. Ehdin kuitenkin viimein kastella Water's Edge Cardigan -versioni. Hmmm... vähän arveluttaa, tuleeko tästä mitään. Suhteet eivät näin ensisovittamalla ole ihan kohdallaan, mutta kassotaan, kassotaan...
Olen tekemässä isälle ekaa villapaitaa. Hän täytti juuri 81, joten en näköjään ole tässä kiirettä pitänyt. Paita on tekeillä Rowanin Felted Tweedistä, oikeasti kuvaa kauniimmasta ja tummemmasta sinisestä Seasalter-sävystä, johon olen miettinyt satulahihaa ja nappilistaa. 
Mutta kääk, viikonloppu alkaa olla ohi, ja olisin niin halunnut neuloa vielä vaikka mitä...

4 kommenttia:

  1. Totta, kun olisi niin hyvät harrastuksetkin. Meillä oli myös oman yhden omenapuun ja sukulaiselta poimittujen kriikunoitten souvi, mutta varsinainen suuri omenasouvi on edessä. Omenakuorma maalta on vielä hakematta. Siitä riittää sukulaisille, ystäville, naapureille ... Jännityksellä odotan vihreän valmistumista.

    VastaaPoista
  2. Viikonloput ovat tosiaan aivan liian lyhyitä. Mullakin on jonossa tuo Zuzus petals.

    VastaaPoista
  3. Ihania neulomuksia. Mahtavan väristä lankaa ja ihanan sävyinen on myös water's edge.

    VastaaPoista