maanantai 10. joulukuuta 2012

Paksuja puikkoja ja joulujuttuja

Ostin syksyllä Lavoldin Silky Flammea Villavyyhdistä. Niistä tuli kauluri seiskan  ja myssy 5,5 puikoilla pojan tyttöystävälle. Lankaa kului 5 kerää. Mallina tässä kuitenkin oma tytär.
Tyttärelle suunnittelin tekeväni superpehmeästä Palomasta Kerän blogista bongaamani Yhden illan tuubihuivin. Onnistuin kyllä tuhraamaan siinä hyvinkin kaksi iltaa, vaikka käytössä oli kympin palikat. Kun oli valmista, tytär katsoi vähän nyrpeänä, että pitäis olla muhkeampi. Ei se mitään, tästä tulikin ihana luksusjuttu armaalleni!
Kaverillani näin version, josta ajattelin,että eiköhän siinä nyt sitten ole tarpeeksi muhkea. Meni vielä hullummaksi: 12 mm puikoilla 300 g Novitan Crystalia mutkalle, malli Novitan sivuilta. Glitterit, paljetit (paitsi tuo yksi) ja ihan kiva mallineule eivät näy kuvassa, mutta just tätä taisi tytär tarkoittaa
Tämä on vähän normimpaa tavaraa... top-down-pipo Noro Kureyon Sockia ja rinnalla Dropsin Alpacaa
Joulukorteissa päätin jatkaa viimevuotista perinnettä: Premo-massaa ja pieni Dalahäst-piparimuotti
 Pitkästä aikaa kerkesin keskittyä hetkisen myös koruihin. Oli hirveä hinku kokeilla pöllöjä Premosta
ja lumihiutaleita rakentelin myös teräksenharmaaseen pohjaan.
Siskolle oli jo pitkään ollut suunnitteilla koru isohkoista helmistä. Totesin korua tehdessäni, että siitä tulee tosi raskas, jos teen sen kokonaan helmistä. Jatkoin siis ketjulla.
Korviskoukkuja tein 0,8 mm hopealangasta, tykkään tuollaisesta isokaarisesta mallista
ja sitten vielä violeteista fasettihelmistä joulukoru mulle :-)

5 kommenttia:

 1. Tykkään tuosta yhden illan tuubihuivista. Tuubihuiveja sai tehdä pukinkonttiin. Ne on kai sitten muotia nyt. Teen Epin luksushuivia 5 pyöröillä 60s. Ekan kerän loppuessa pituus oli 50 cm eli taitaa pituuskin olla ok. Tein virkkausaloituksen. Hepat on ihania. Ja kaikki.

  VastaaPoista
 2. Onpa taas paljon ja kaikkea ihanaa. Noi hepat on edelleen kivat. Mä tein samalla muotilla - isolla ja pienellä - pipareita tallin pikkujouluun. Lumihiutalehelmet on hienot.

  VastaaPoista
 3. Ihania juttuja olet tehnyt. Myös minä ihastuin noihin heppoihin, ihan mahtavia! Kyllä nyt olisi saatava massailut alkuun täälläkin, inspiraatiota ainakin löytyy kun tuollaisia kuvia katselee.

  VastaaPoista
 4. KIITOS Dalahästistä ja ennenkaikkea siitä, että tulit Fazu-tapaamiseen kesken päivän. Oli se vaan hulppea yllätys ja kässäpussi on tosi upea.

  VastaaPoista