sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Käsityöviikonloppu

Aikas kiva viikonloppu. Perjantaina Katjulla oli viihtyisät käsityönyyttärit. Pöytä täynnä herkkuja, erittäin hyvää seuraa ja neulomista. Mitäpä sitä ihminen muuta voisi tarvita :-). Kiitos! Kristiinalla oli mulle ihana yllätys: sain valita neulotun liinan. Nyt raaskin siirtää jouluisen liinan pois, ja laittaa tilalle Ingeborg II:n...

Mä tein Priiman Sinikan ohjeen mukaan krokotiilihuivia, sen neuleosuutta. Edellisenä viikonloppuna sain jostain päähäni, että se malli on pakko toteuttaa just ja heti. Selasin kotona ison pinkan lehtiä, mutta en löytänyt ohjetta. Priimasta löytyi, se oli ollut Suuri Käsityö 9/2012- lehdessä. No, löysin Priimasta hyvän turkoosisävyisen Lang Jawoll Magic -langan huiviin, mutta sitä oli vain yksi kerä, kun olisin halunnut kaksi. Onneksi on lankavarasto. Tämä on ihanan räikeää saman langan Degrade-versiota. Kerä lankaa, koukku no 4. Neulotun osuuden teen oranssista Austerman Stepistä, jonka löysin Kirstikistä matkalla Katjulle. Se turkoosisävyinen lanka on varauksessa. Kun sitä tulee lisää, mulla on jo toinen ajatus, mitä siitä sitten tulee. Kun vain ehtisi toteuttaa kaikki jutut, mitä haluaa tehdä!Niinkuin kuvasta näkyy, kissa on tosi innostunut valokuvaamisesta.
Lauantaina ja sunnuntaina olin Zentiinan kurssilla Tikkurilassa. Aikamoinen herkkupöytä oli sielläkin. Nam, mitä värejä!

Mielessä on ollut kovasti virkkauksen ja neuleen yhdistäminen. Sama teema jatkui kurssilla. Innostuin FB:ssäkin levinneestä Omakopan kukkaneliöstä. Niistä siis kaarroke. Tästä on tarkoitus jatkaa turkoosilla sileällä neuleella mekoksi tai tunikaksi.

4 kommenttia:

 1. Jep, Katjun luona oli taas mukava olla. Kiva kun sait mieleisen liinan. Mä niin tykkään näitä tehdä ja annan mielelläni mutta on niin vaikea tietää kuka tykkää mistä mallista ja väristä.
  Sun krokovirkkaus on tosi hienon värinen, odotan nähdä valmiin työn.

  VastaaPoista
 2. mä oon vaan nähnyt tuota krokovirkkausta sukin varsissa. Kivan värikästä tulee. Mitä siellä zentiinan kurssilla opetettiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, kurssilla opetettiin tässä hetkessä läsnä olemista, rauhoittumista neulomisen avulla. Tällä kurssilla puhuttiin myös värien vaikutuksista. Ei hullumpaa ollenkaan :-)

   Poista
 3. Sulla on ollut oikein vilkas kässä viikonloppu. Oli kiva nähdä pitkästä aikaa Katjun luona ja ihaillamhienoa huivia. Näytyt sen sitten valmiina.
  Ihania lankoja Zentiinalla.

  VastaaPoista