sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Koruja ja pikkuneuleita

Kahtena viimeisenä lauantaina olen ollut hauskoissa korutapahtumissa.

Viikko sitten oli TaavaNaisen ja Helmiliinan Jaanan järjestämät Helmijamit. Otin mukaan jumppakassillisen tarvikkeita, ja se painoi aika paljon. Kotona olin miettinyt, että en ota mukaan punaisia helmiä. No, siellähän oli kilpailu, aiheena pikkujoulukoru...

Punaista piti saada, ja ostin noita litteitä jadeja, ja solmin niistä helmet. Punainen samettipintainen helmi oli tullut mukaan vahingossa, ja lopputuloksena  oli hiukka venäläishenkinen koru, Romanovin muna :-). Tuossa samettijutussa on joku varjo, ei siinä lommoa ole.
Sitten, kun mukanahan ei ollut juuri mitään tarvikkeita, ostin pitkään himoi... ei kun harkitsemiani vuorikristallinugetteja. Kahteen koruun. Ovat ihanan säihkyviä.
 Sardonyxit olin harkkinut jo aiemmin. Kun katsoo tarkkaan, huomaa, että osassa kiviä on vaaleita raitoja.

Olin menossa illalla ystäväni luokse kylään. Hänen tyttärellään oli ollut just 19-vuotispäivä. Ajattelin, että molemmat voivat valita itselleen korun. Varatuliainen oli mukana, jos korut eivät tuntuisi omilta. Mutta, heti omat löytyivät: ystävättäreni piti punaisesta korusta, ja tytär vuorikristalleista.

Eilen olin Korukahvilassa Variston Sinellissä.Siellä vetäjänä oli Johanna Vireaho, jonka ihania korukursseja olen käynyt. Johanna ja sisarensa Sari olivat juuri julkaisseet uuden kirjansa Muistojen korut, jonka hankin sieltä. Viehättävä kirja.

Helmikahvilassa tehtiin omien juttujen lisäksi kivat tähtikorvikset
Niitä oli niin hauska tehdä, että jatkoin tänään kotona. Seuraavaksi vois tehdä punaiset versiot pikkujouluihin.

Sitten pikkuneuleista.

Priiman Rios-lanka on herkullista, pehmeää merinovillaa. Ajattelin tehdä siitä pelkän loop-kaulurin, mutta yhdestä vyyhdistä oli tulossa vähän niukka versio, joten ostin toisen vyyhdin. Tein siitä ekaksi baskerin tällä samalla formaatilla. Baskerissa aloitus 8 silmukalla, puikot 4,5, ja lisäykset 160 silmukkaan (jokaiseen 8 osioon 20  silmukkaa). Sitten 4 cm suoraa, ja n. 3,5 cm leveä joustinneule kavennusten jälkeen 92:lla silmukalla.

Lopun langan neuloin loopin jatkoksi. Loopissa silmukoita oli n. 180, puikot 4,5. Tein sen tasona ainaoikein-neuletta, ja ompelin sitten sauman reunan pikku nypylöistä. Myöhemmin ostamani vyyhti oli ekaa tummempi, mutta se ei haittaa eikä näy, kun tein rajakohdan neulomalla vuorotellen molemmilta keriltä.

Myös korallinvärisen baskerin seuraksi valmistui kauluri. Kumpaankin kului just kaksi kerää lankaa. Ovat tosiaan aika paksua alpakkaa, joten niillä varmasti tarkenee kunnon pakkasillakin.

Sukkia lahjaksi: nämä menevät Eevalle ja Matille, joiden kesäparatiisisa saamme käydä kyläilemässä. Toivomuksena oli paksut sukat.

 Ja yhdet poloiset sukat tein Villaa ylle  -keräykseen. Hei, päättelin kyllä langanpäät ennen lähettämistä!

6 kommenttia:

 1. Kaikkea ihanaa taas :-)

  Noi tähtikorvikset on tosi kivat. Ovatko vaikeat tehdä?

  VastaaPoista
 2. Kiva ku taas päivitit.
  Korut on kauniita, vaikk mä en ole koruihminen niin kyllä mä nätit helyt tunnistan:) Vuorikristalliset on oikein koreat.
  Oot kyll usein mielessä ku ne silmukkamerkit on niin nätit ja käytännölliset, niissä on just mun makuun se rengas yms.
  Sull ei oo täss kommentin lähettämisessä sitä Nimi/url -vaihtoehtoa.

  VastaaPoista
 3. Kauniita koruja ja ihania neuleita!

  VastaaPoista
 4. Voi, että kun on ihania töitä taas. Saanko viikon kuluttua tiistaina helmet takuukorjauksesta? Alkaa olla melkein ikävä niitä...

  VastaaPoista
 5. Ihan vaan tiedoksi, että Karnaluksin e-sivuille on nyt tullut helmet yms. sivut.
  http://www.helmic.ee/pearl/0/

  VastaaPoista
 6. Kiitos teille! Tintti, ei oo tähdet vaikeita! Voisin näyttää sulle jos osutaan samaan paikkaan? Kiitti Kristiina Karnaluks-vinkistä! Ja kiva kun olet tykännyt silmukkamerkeistä. Jos tarviit jossain vaiheessa lisää, kerro! Outi: sorisorisori.... kaamea viive takuukorjauksessa, mutta tiistaina saat ne takaisin...

  VastaaPoista