sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Pitkä ihana viikonloppu

Perjantaina matkustimme neulojaporukalla pitkään odotetulle reissulle Tallinnaan. Ekaa kertaa kävin Virossa Tallinnan ulkopuolella. Menimme Raasikuun Aaden tehtaanmyymälään. Siellä on ihan mahdotonta olla hullaantumatta ihanista väreistä!!

Punakirjavasta Vaarika-sävystä suunnittelen kevyesti huovutettavaa, kaarrokkeellista ulkotakkia. Oranssista vois tulla huivi, hahtuvasta ehkä villavaippahousuja, jos siskon vauva jossain vaiheessa kaipaa niitä lisää ja ihanasta meleeratusta vihreästä .. öööö... ehkä villatakki... Ihan viime tingassa jätin pois kauniin tumman meleeratun roosan langan, kun huomasin, että se oli ohuempaa kuin oli tarkoitus. Järkevyyskohtaus??

Tallinnassa kävimme Karnaluksissa. Sieltä lähti mukaan nappeja, puikkoja ja korutarvikkeita.Siinä lähellä, melkein vastapäätä Hermannin risteystä Tartu mnt:llä, pienessä kellertävässä kivirakennuksessa, piipahdettiin uudessa lankakaupassa. Pikkusisko osti sieltä Noron upeaa, ohutta kartiolankaa. Liike myi myös Dropsin lankoja, jotka olivat jotakuinkin Suomen hinnoissa.

Liann Löngadista löysin luonnonvalkoista merinoa, Top Woolia.Siitä tulee aran-neule ystävälle syntymäpäivälahjaksi. Siis eihän tässä paljon ole: nehän mahtuvat yhteen Ikea-maton ruutuun! Tässä ei kyllä ole mukana kaikki TopWoolit, mutta ne vois ihan hyvin pinkata tuohon päälle.
Katjulle ja Outille kiitos järjestelyistä!! Ja muille kivasta matkaseurasta! Terveisin nimimerkki "Myös Tartu mnt:llä eksyminen onnistuu"

Lauantaina kävin Vallilassa uudessa Villavyyhti-lankakaupassa, Kangasalantie 4 (Sturenkadun kulmassa). Onpa se ihana! Mukaan tarttui mm. 2,75 mm pyöröpuikot (joita hain Karnaluksista, mutta siellä ei ollut), magee projektipussukka, vyyhti Frog Tree Pediboo-  ja Venezia Worsted-lankaa. Pediboo tuli suoraan käyttöön: siitä on tarkoitus tehdä kahdet junasukat.  Väliajoiksi pakkaan työn uuteen hienoon projektipussukkaan :-)
Kuvassa on myös Karnasta hankitut upouudet 2,5 mm bambusukkapuikot. Olin ajatellut, että en ikimaailmassa osta alle 3 mm bambu- tai puupuikkoja, mutta ostinpa kuitenkin. Ei ole vielä tikut katkenneet.

Myös avainketjuja oli suunnitelmissa. Suunnitelma toteutui. 7 kommenttia:

 1. Hah, taas löytyi yksi tehdaskäyntiraportti. Mä näitä olen metsästänyt ku en tiedä ketä kaikkia oli matkalla. On mullakin vähän jännitystä, jotkut metsästää hirviä. . .;)
  Kiva reissu teillä on ollut, väriterapiaa tarvii aina saada, sitä ei ole koskaan liikaa.

  VastaaPoista
 2. Hauskaa, olen kanssa ajatellut, että pitäis kohta taas käydä vastarannalla. Viimeksi vaan tuntui, että hinnat oli kaupungilla eurojen myötä nousseet niin, että into vähän lopahti... Kauniita värejä!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Sinulle kaikesta! En mie kyllä varsinaisesti mitään järjestellyt. Ei myö muuten ihan Rakveressä asti käyty, se oli Raasiku. Sama tie kuitenkin. Kyllä oli ihana matka. Jaahas, Vallilassa taas uusi lankakauppa. Ensi viikolla ei onneksi ehdi, mutta ehkä seuraavalla viikolla tulee käytyä.

  VastaaPoista
 4. Tuonne Villavyyhtiin on sit het huomenna päästävä!

  VastaaPoista
 5. No voihan... ei ihmekään että eksyin Tartu mnt:llä, kun muistan vain että käytiin jossain R-paikassa... korjasin. Kiitos Outi :-)

  VastaaPoista