sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Neuleet käytössä

Siskontyttö Inarille tehdyt neulepöksyt ovat todistettavasti olleet ahkerassa käytössä. Pikkuneiti valitsi langan itse, joten lopputulemalla oli varmasti paremmat edellykset tulla mieleiseksi :-)
Pöksyt ovat tosiaan kokonaan joustinneuletta, ja lahkeissa kääntövaraa. Tarkoitus että sopivat useamman talven. Lankana Araucanian Botany Lace.
Mulle tosi mieleinen on tämä Ilun Sinkku -langasta (yksisäikeisestä) Väritys-mekon ohjeella tehty pusero.(Contigous-menetelmä oli tosi kiva tehdä. Tämä on siis mun eka Contigous-neule.) Värityksen pääntie on kaunis, ja vaate istuu minulle tosi hyvin. Kunnon kavennukset rintavarustuksen alla :-)!
Lankaa kului 300 g - sen verran minulla sitä oli, ja se riitti juuri sopivasti hyvään helman pituuteen ja vajaamittaisiin hihoihin. Hihansuihin ja helmaan neuloin aika leveän ainaoikein-reunuksen. Puikot 3,25, reunuksissa 2,75. On muuten punaisempi livenä tämä väri.
 
Vielä lähikuva olkapäästä ja Contigues-ideasta:

Nyt on päällimmäisenä menossa Kudujan Shetland-KAL. Neulon sitä 8/3-vironvillasta, joka oli spesiaalisävy Aaden tehtaanmyymälässä. Ihanat värit, tässä kuvassa vähän liian vaalea.


7 kommenttia:

 1. Kaikki kehusanat on jo moneen kertaan kirjoitettu. Taas on niin kaunis neule. Se COntigous linkki menee NOt found. Onko se joku ylhäältä alas istutetuin hihoin ? Vai mitä ihmeellistä, en oo kuullu termiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina, nyt pitäisi linkin toimia! Joo, se on ylhäältä alas neulottava istutettu hiha. Lisäsin siitä kuvan.

   Poista
 2. Tuota contigousia pitäis kans kokeilla. Ihanat nuo villahousut, jotka näemmä vihdoin viimein valmistuivat.

  VastaaPoista
 3. Upeita töitä, taas. Pöksyt on parhaat!

  VastaaPoista
 4. Ihana neule. Tuo Vironvillan värikin on kerrassaan mainio.
  Voi noita villahousujen, meillä oli käytössä vastaavat kolme vuotta kun käänne antoi niin paljon lisä aikaa

  VastaaPoista
 5. Kaunis pusero ja sopii sinulle upeasti! =)

  VastaaPoista