tiistai 20. joulukuuta 2016

Iloisena Naimasta

Lämpenin vähän hitaasti Naima-villatakille, mutta Mirellan ja Jaanan kommentit kuultuani innostuin minäkin. Lankavarastostani ei sopivaa lankaa eikä ainakaan määrää tuntunut löytyvän, joten sain hyvän syyn ostaa lisää... Hain Naimaan aika kevyttä lankaa. Löysin De Rerum Naturan Gilliatt-langan, jota muistin nähneeni jollakulla livenä Puikkomaisterin neulebaarissa. Ekolanka, iso metrimäärä 270 m / 100 g, ja neuletiheys just sopiva 19 s/10 cm 4,5 puikoilla.

Ihana lanka, kiva elävä harmaa väri, ja malli tosi kiva neuloa. Neuloin takin A-linjaisemmaksi kuin mallissa jatkamalla helmaan saakka reikärivit niin, että tein joka toisen langankierron neulomatta viereisiä silmukoita yhteen.

Uskonpuute kyllä painoi päälle taskujen kohdalla: mietin pääni puhki, teenkö niitä ollenkaan, aloitinko tekemisen väärässä kohdassa, ja tuleeko niistä epäpukevat tai hölmön näköiset. Ei tullut. Ihanat on taskut ja ihana koko takki! Tarkemmat tiedot Ravelryssa.

 
Sitä kyllä mietin, olisiko Ankestrick nimennyt mallin Naimaksi, jos olisi tiennyt ...

Jouluneulominen jatkuu tulenvärisen joulukalenterihuivi Satakielen parissa, ja joulusukkanikin ovat vielä vaiheessa. Flying Swallows -mallin ohje on youtubessa täällä. Tosin tein kuvioon välikerroksia: yksi kerros kahdella värillä, sitten lehdyköiden neulontakerros ja kaksi välikerrosta. Ehkä parit joululahjat vielä myös, ettei jää viime tinkaan.
Mutta, tässä vaiheessa toivotan sinulle ihanaa joulua ja loistavaa ensi vuotta :-)!

3 kommenttia:

  1. Kannattaakin olla iloinen, aivan ihanalta näyttää villatakki. Levollista joulunaikaa sinnekin!

    VastaaPoista
  2. Kyllä Naima on vielä paremman näköinen livenä! Todella onnistunut ja kaunis. Ja nuo sukat, syötävän suloiset!

    VastaaPoista