keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Lahjaksi - kerrankin

Taidan olla tunnettu siitä, että neulon yleensä itselleni... Silloin tiedän, että neuleen saaja on aina iloinen ja tyytyväinen, ja arvostaa kovasti nähtyä vaivaa :-).

Mutta, tosi kiva on tehdä neuleita lahjaksi tärkeille ihmisilleni, erityisesti silloin kun tiedän, että lopputulos sopii saajan makuun. Tänä syksynä niitä on syntynyt tavallista enemmän.

Kesällä ystävättäreni täytti pyöreitä, ja annoin hänelle lahjakortin, jossa lupasin neuloa hänelle toivehuivin. Syksyisenä viikonloppuna selasimme malleja ja värejä. Malabrigo Sock valikoitui langaksi, ja malliksi Ruusupuu.

Rikke-pipoja olen tehtaillut 20+-porukalle. Juttu alkoi siitä, kun viime jouluna vein grafiitinharmaan Rikken kummitytölleni. Hän oli tykännyt siitä, mutta pipo katosi. Hän pyysi minua tekemään uuden. Sitten musta tyttärelle, tummanpunainen pojalle ja tyttären poikaystävälle ja perusharmaa kummitytön veljelle. Oma fuksianpunainen on jonossa. Langin Novenasta kaikki, silmukkamäärä 115, ja puikot no 3 ja 4.


Siinä samassa kysyin toiselta siskontytöltä, tarvitsisiko hänkin pipon. Ei, mutta villasukkia on tosi vähän. Nyt on yhdet lisää, sovellus Tincanknitsin Rye-sukista

Samalla idiksellä armaalleni punaiset sukat, ja tasa-arvon vuoksi myös pojalle Polkka-perussukat...
... ja aikuisten junasukat samoille tyypeille samalla perusteella.
Ohje on täällä.Tosin käytin silmukkamäärää 52 tai jopa 48 miesten sukkiin 7-vaikka-paksuisella langalla.

Jossain vaiheessa sain kutsun ihaniin juhliin: entisen työkaverin yhdistettyihin kihlajaisiin, tupaantuliaisiin ja pikkujouluun. Ajattelin tehdä pariskunnalle sukat, mutta sihen olisi pitänyt kysyä kengännumerot. Päädyin siksi huiveihin. Risteilyhuivimuunnos Lanitiumin merinosukkalangasta for her...

... ja tuubihuivi Colinetten Art -langasta for him
Vähän vielä korujuttuja: Pikkujoululahjaksi silmukkamerkkikoru, enkeleitä riipukseksi kaulaan tai joulukuuseen, ja muutama riipus ystävän pyynnöstä
Halusin osallistua Suomi 100 vuotta -vauvasukkaprojektiin. Maija-langat tarjosi Lankamaailma.
Siinäpä näitä! Nyt viimeistelemään omaa Naimaa :-)

Mukavaa joulunodotusta!

3 kommenttia:

  1. Ihana pläjäys. Rikke alkaa houkuttelemaan sekä risteilyhuivimuunnos. Hyvää joulunodotusta sinnekin!

    VastaaPoista
  2. Oi oi, hetkeen kun en täällä käy kurkkaamassa niin onkin jo monta postausta! Kyllä on kauniita tuotoksia taas saatu aikaan :) Ja tunnistan omat ihanat korunikin tuolta joukosta :)

    VastaaPoista
  3. Mahtavia lahjoja, neuleita ja koruja. Oot ollu tosi ahkera.

    VastaaPoista