keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Raitapaitoja

Jo hyvän aikaa sitten valmistui mun versio Ravellosta. Langat ovat matkamuistoja, pinkki ja kirkkaanvihreä Berliinistä Bouclesta ja tummanvihreä Amsterdamista Stephen&Penelopesta. Lanka on Holstin Supersoftia, jonka nimi mua aina vähän hihityttää, kun se ei oikeasti ole erityisen pehmeää. Mutta kevyttä on, ja superriittoisaa, ja tarpeeksi pehmeää minulle.
Tein paitaan vyötärömuotoilut. Erityisesti tykkään tuosta kaula-aukosta, joka on erittäin simppeli. Totesin, että Ruusupuu-huivini natsaa tosi hyvin paidan väreihin. Vahingossa.
Jotenkin raidat nyt kiehtovat. Aika paljon olen tehnyt raitahuiveja, ja toisen raitapaitani, vähän Ravelloa paksumman, sain tänään kuvattua HAMin psykedeelisessä Yayoi Kusama -näyttelyssä.
Raidoitus saattaa muistuttaa Ravelloa... Tässä oli kuitenkin lähtökohtana se, että löysin Priiman ystävämyynnistä keväällä (?) ihanan pehmoista Debbie Blissin Rialto dk:ta, mutta tumman punaviolettia lankaa oli jäljellä liian vähän paidaksi. Ostin sitten kolmea muuta väriä: harmaata, vaaleanpunaista ja hentoa vaaleanturkoosia. Niitä sitten hauduttelin aikani, ja neuloin tällaisen raitapaidan. Takahelma on pidempi. Tein sen lyhennetyillä kerroksilla: raidat ovat takana leveämmät kuin edessä.
Rentoja, käyttömukavia paitoja, Viihdyn näissä oikein hyvin!

3 kommenttia:

  1. Oi nam! Eikös sulla ollut tuo ylempänä oleva pusero kässäristeilyllä päällä? Se on kaunis. Ja tämä alla oleva, ihan syötävän ihana. Mähän oon aina rakastanut raitoja ja on siitä mulle joskus vähän "kommentoitu", mutta mä en välitä. Mihinkäs seepra raidoistaan pääsisi ;) Hauska tuo tausta, ihan tulee Pantteri-karkkipussi mieleen!

    VastaaPoista
  2. Näyttävätkin todella käyttömukavilta, ihania.

    VastaaPoista